Vežbe

Vezbe za zatezanje stomaka

zatezanje stomaka
Vežbe za zatezanje stomaka su pre svega namenjene onima koji nemaju mnogo sala na stomaku i kojima je potrebna samo definicija mišića.U slučaju da imate malo više sala na stomaku moraćete da radite vežbe za skidanje stomaka što podrazumeva i kardio vežbe tipa,trčanje u intervalima,vožnja bicikla,preskakanje konopca i slično.Ovakve vežbe trebalo bi da prati i smanjen unos kalorija.Vežbe za zatezanje stomaka treba raditi kontinuirano u dužem vremenskom periodu sa izvodjenjem tri do pet puta nedeljno.Ako steknete ovu naviku neće vam biti teško jer ove vežbe zahtevaju da izdvojite svega 15 minuta dnevno.
vezbe za zatezanje stomaka
Nezaobilazna vežba za oblikovanje stomaka.
Lezite na ledja sa savijenim kolenima ,stopala na podu.Udahnite i dodirnite bradom grudi.Izdišite podižući prvo glavu zatim vrat i ramena pa donji deo ledja,istovremeno podignite ruke sa poda nastavljajući da se uspravljate napred sve dok ne dodirnete stopala.Vraćajte se nazad lagano izdišući.Ponovite 8 do 10 puta.
vezbe za zatezanje stomaka 2
Ova vežba je slična gornjoj ali je nešto lakša za izvodjenje.
Lezite na ledja sa potpuno ispruženim nogama i rukama kao na slici gore.Udahnite i podignite gornji deo tela savijajući se sve dok rukama ne dodirnete prste na stopalima.Izdahnite i vratite se u početni položaj,ponovite 8 do 10 puta.Početnici mogu imati problema sa zadržavanjem stopala na podu pa je preporučljivo da se stavi neki teret ili još bolje da vam neko drži stopala.
vezbe za zatezanje stomaka 3
Lezite na ledja sa rukama pored tela,dlanovi nadole.Udahnite zatežući mišiće stomaka i podignite noge tako da sa telom formiraju ugao od 90 stepeni.Dok podižete noge ne potpomažite se rukama.Izdahnite i vratite se u početni položaj.Ponovite 8 do 10 puta.
vezbe za zatezanje stomaka 4
Ova vežba je veoma efikasna za zatezanje stomaka.
Podignite obadve noge tako da sa telom formiraju ugao od 90 stepeni.Spustite levu nogu potpuno ispravljenu tako da stopalo bude desetak santimetara iznad poda.Podignite glavu i donji deo ledja i rukama obuhvatite butinu povlačeći nogu prema sebi.Podignite zatim levu nogu spuštajući desnu u položaj u kome je bila leva.Ponavljajte 10 puta.
vezbe za zatezanje stomaka 5
Prilikom izvodjenja ove vežbe podižete kukove i donji deo ledja.
Lezite na ledja sa rukama pored tela i dlanovima okrenutim nadole.Podignite noge tako da sa telom budu pod uglom od 90 stepeni.Izdahnite podižući zadnjicu i donji deo ledja zatim udišući spustite donji deo ledja i zadnjicu na pod.ponovite deset puta.
vezbe za zatezanje stomaka 6
Sedite na podu kao na slici (položaj A).Udahnite i okrenite telo udesno za oko 45 stepeni lagano izdišući vratite se u početni položaj.Udahnite i okrenite telo ulevo za 45 stepeni izdahnite i vratite telo u početni položaj.Ponovite deset puta.
Efekti su vidljivi za dve do tri nedelje,ako ste zadovoljni možete smanjti broj nedeljnih treninga na 1 do 2.