Vežbe

Vežbe za ledja kod kuće

Ako tražite vežbe za kičmu predjite na stranu vežbe za kičmu.

Mnogi muškarci sanjaju o gornjem delu tela u obliku slova V a presudnu ulogu za ovakav izgled imaju mišići ledja.Postoji dosta vežbi za ledja koje se rade u teretani ali neki ljudi nemaju takve ambicije i žele jednostavno da vežbaju kod kuće bez ikakve opreme.

Vezbe za ledja kod kuce je moguće izvoditi ako imate neko improvizovano vratilo ili bilo kakvu dovoljno visoku šipku,mnogi pokušavaju sa vratima ali to nije najbolje rešenje.

Dizanje na vratilu je kraljevska vežba za oblikovanje mišića ledja a za njihovu izgradnju i povećanje mase potrebno je povećati opterećenje jer jednostavno kad steknete kondiciju težina sopstvenog tela neće biti dovoljna.

Kao opterećenje kod kuće se mogu koristiti razni improvizovani tereti,a ono što nikako netreba zaboraviti pre početka vežbanja je dobro zagrevanje posebno ako radite samo vezbe za ledja.Ako niste zagrejani veoma lako možete povrediti zglobove na rukama.

Podizanje na vratilu se može izvoditi na više načina:

-Sa širokim hvatom i velikim razmakom izmedju ruku
-Srednjim hvatom
-Uskim hvatom

Svaki način pogadja više ili manje drugi deo ledja.

Ako u početku nemožete da se podignite nijednom ne očajavajte posle nekoliko dana u pokušajima uspećete a onda ćete moći da radiete više i više ponavljanja.Osnovno podizanje se radi sa rukama okrenutim od vas.Kada počinjete možete raditi vežbu sa rukama okrenutim ka vama jer je tako mnogo lakše takodje uski hvat je lakši od širokog.

Podizanje treba izvoditi lagano bez žurbe i posebno bez bilo kakvog ljuljanja tela.Maksimalni efekat na ledja se postiže dok ne dostignete visinu u kojoj su vam oči ravno sa šipkom,dalje se netreba podizati,tada zastanite malo pa se lagano spustite.

Povlačenje sa bučicama je još jedna veoma važna vežba za razvoj ledja a u kućnim uslovima je možete izvoditi sa nekom improvizovanom težinom.(slika ispod)

vezbe za ledja

Za razvoj ledja dakle neophodno je bar imati vratilo ili nešto nalik njemu a dovoljno visoko,bez toga nećete imati mnogo uspeha.