Vežbe

Vezbe za guzu

Pored osnovnih vežbi za guzu koje možete videti na strani vezbe za zadnjicu možete raditi i ove vežbe kao dodatne,naravno ako imate salo biće vam neophodan i kardio trening tipa vožnje bicikla.Ove vežbe za guzu je potrebno raditi da bi se mišići i koža zategli, one ne opterećuju i ne toniraju samo guzu već i butine,noge,struk itd.

Vežbe za guzu

vezbe za guzu 1avezbe za guzu 1b

 

 

 

 

 

 

 

Podignite desnu nogu ravno na drugu stranu, okrenite glavu malo udesno, pa savijte koleno u nivou kuka.Naglo ispravite nogu kao da zadajete udarac.Do 15 udaraca, zatim se vratite na početak. Promenite nogu i ponovite.

vezbe za guzu 2avezbe za guzu 2b
Ova vežba je takodje dobra za toniranje ruku.Stanite sa nogama zajedno, ruke sa strane,trbušnjaci angažovani.
Savijte desno koleno na stranu, donoseći desno stopalo iza levog kolena.podignite desnu ruku iz ramena na drugu stranu,a levu ruku iznad glave.Podižite desnu nogu 15 puta unazad vraćajući stopalo iza kolena,pa zamenite noge.
vezbe za guzu 3avežbe za guzu 3b
Stanite sa spojenim stopalima,kolenima blago savijenim i spojenim šakama postavljenim malo iznad kolena.Zadržavanjem kičmenog dela tela u pravom položaju, isprodužite desnu nogu ravno na stranu i pritisnite prstima na pod, a onda je brzo vratite u početni položaj..
Vratite se u početni položaj pa ponovite 10 puta,zamenite noge i ponovite 10 puta.
vezbe za guzu 4avezbe za guzu 4b
Lezite na ledja sa nogama zajedno, ruke sa strane.Podignite noge ravno gore  sa petama zajedno, stopala i prsti savijenom kao na slici gore.
Razmaknite kolena  na stranu (kao žaba kad pliva),razdvajajući naglo tabane.Razmaknite noge  na stranu koliko je to moguće.
Do 15 ponavljanja, a zatim obrnutim redom  uradite 15 ponavljanja.

vezbe za guzuStanite sa nogama u širini ramena ruke na struku,podignite se na prstima što više možete a onda savijte kolena spuštajući se bez da spustite pete na pod.Ostanite u tom položaju blago savijenih kolena bar pet sekundi,lagano se vratite u početni položaj.Ponovite 10 puta.

Još vežbi za guzu

Vežbe za zadnjicu