Vežbe

Vožnja bicikla za mršavljenje

Često se za lepo gradjene devojke kaže: “Vitka kao biciklista”.Vožnja bicikla uvek dobro dodje onima koji žele da imaju lepe figure.Takodje za sve ljude koji su odlučili da izgube težinu bickl je najbolji prijatelj.izvezite bicikl iz garaže i počnite sa vežbanjem.
voznja bicikla za mrsavljenje
Kod ljudi koji se aktivno bave vožnjom bicikla posle 2 godine puls postaje sporiji, što znači:da srce radi efikasnije i produktivnije.Biciklizam jača kardiovaskularni sistem, poboljšava cirkulaciju krvi, poboljšava rad disajnih organa. Vožnja bicikla jača nervni sistem, smanjuje mentalni stres, smanjuje sklonost ka neurozama.Oni koji često voze bicikl po prirodi mentalno se isključuju od dnevnih briga i problema.
Vožnja bicikla stimuliše metabolizam i pomaže u gubljenju težine.Moguće je da, bez promene načina ishrane (!!!), izgubite 6-8 kilograma za godinu dana.Sa fizičkim naporom do koga dolazi zbog okretanja pedala,gubi se težina zbog topljenja nagomilanih masnih naslaga.Ali ako želite da oslabite brže,hrana mora da bude niskokalorijska, tako da se postigne negativan balans između kalorija koje se unose i troše.

Trening na ulici …

Stručnjaci preporučuju da je za mršavljenje, potrebno redovno i često voziti bicikl.Najbolje svaki dan jedan do dva sata.Samo sa tako dugotrajnom fizičkom aktivnošću pokrenuće se procesi koji dovode do sagorevanja masti.Ako jako dugo niste vozili bicikl, bolje je da počnete sa 15-30 minuta dnevno, postepeno dodajući 5-10 minuta.Dobijanje upale mišića je sasvim normalna pojava ako vas zadesi prestanite na sa vožnjom bicikla za nekoliko dana.Slušajte svoje telo, neka se postepeno navikne na povećanje intenziteta opterećenja.

Posebnu pažnju tokom treninga treba posvetiti sopstvenom pulsu,ako vam je cilj sagorevanje masti, puls mora biti u opsegu od 120-150 otkucaja u minutu.Ako je vaš puls sporiji od 120 otkucaja u minuti, moraćete da vozite većom brzinom.Ako je puls preko 150 otkucaja u minutu potrebno je da smanjite brzinu. Preporučena brzina je- 15-20 km / h.

Voznja bicikla za mrsavljenje i fitnes centar

Sobni bicikli su često preskupi za naše prilike a za privremene potrebe možete ih naći u fitness centrima.Kada vremenske prilike ili drugi uslovi ne odgovaraju Onda je dobro trenirati u fitness centru.Kontraindikacije za aktivnu vožnju bicikla za mrsavljenje su prekidi u radu srca,povrede kolena i proširene vene na nogama.

Biciklizam je veoma dobr za brzo i efikasno mrsavljenje.Kao što je poznato, aktiviranje procesa topljenja masti u telu se javlja prilikom visokih opterećenja srca (kardio vezbe).Topljenje sala je efikasno kada je velika grupa mišića uključena u ritmički rad za duže vreme.topljenje masnoća u telu obično počinje posle 20 minuta vežbanja.Dakle, ako vežbate samo 5 – 10 minuta, možete samo utrošiti energiju iz hrane i ništa više.Voznja bicikla jedan je od najboljih načina za mrsavljenje.Da biste brzo smršali morate da trenirate četiri ili pet puta nedeljno.Kad izgubite težinu,onda biciklizam može da se praktikuje 2 puta nedeljno.