Vežbe

Kardio trening-vezbe

Ako želite da sagorite više kalorija ili skinete salo,najbolji način za to je kardio trening.Kardio vezbe će vam pomoći da izgubite težinu i steknete kondiciju.Neki ljudi više vole klasične vežbe za pojedine delove tela ali one vam nemogu pomoći da skinete svo salo koje prekriva mišiće?

Mnoge kardio vežbe se mogu raditi bez opreme, u prirodi ili u gradu a ako planirate da idete u fitness centar onda ćete biti u mogućnosti da radite mnogobrojne kardio vežbe .

Istraživanja su pokazala da kratki periodi napada tokom treninga koji uključuju napor i puls visokog intenziteta dovode do toga da telo sagoreva masti brže nego tokom tradicionalnih kardio vežbi.Najvažnija stvar kod kardio treninga (aerobni trening) je ubrzati puls do preko 120 otkucaja u minutu.Ubrzanjem pulsa ubrzava se razmena materija u telu što dovodi do eliminacije masnih naslaga.

Počnite sa bilo kojom kardio vežbom ispod,njoj dodajte vežbe za deo tela koji posebno ciljate,i sigurno će biti rezultata.Osnovno pravilo za uspeh je kontinuiranost,vežbajte barem četiri do pet puta nedeljno,budite motivisani i ne nalazite izgovore za preskakanje treninga,kad postignete cilj možete smanjiti ušestalost treninga ali netreba sa njima zauvek prekinuti.

 

Vožnja biciklakardio vežbe

Vožnja bicikla je odlična kardio vežba ,sa sobnim ili pravim

biciklom u zavisnosti od brzine i opterećenja za 30 minuta

je moguće sagoreti od 250 do 500 kalorija.Važno je povremeno

povećati intenzitet napora kako bi puls bio preko 120 u minutu.

Ovaj trening je posebno dobar za trbušnjake ,noge i zadnjicu.

Pročitaj više…Vožnja bicikla za mršavljenje

Trčanje-DŽogiranje je odlična vežba, jer vam omogućavaju da izgubite masti u svim delovima tela.Ako imate mogućnosti, trčite,pet puta nedeljno u trajanju od 30 minuta najmanje.Potrebno je zagrejati se pre nego što počnete bilo kakav trening da se nebi povredili….trčanje
Brzo hodanje
Preskakanje konopca