Vežbe

Vežbe za noge

Ako tražite vežbe za mršavljenje nogu za žene predjite na stranicu vežbe za lepe noge
Veoma učestala greška kod mnogih početnika u bodi bildingu je zanemarivanje mišića nogu,svi žele masivne bicepse,ramena i grudi a noge nekako uvek ostaju za kraj.Ipak kad se napreduje i kad nesrazmernost gornjeg  i donjeg dela tela bude gotovo smesna svi se prizovu pameti i počnu posvećivati veliku pažnju nogama.Na nogama se nalaze veliki mišići kojima treba mnogo hrane pa ostavljanje vežbe za noge za kraj dovodi do toga da i pored vežbanja noge najsporije dobijaju na masi.

cucanjvezbe za noge 1tb
Čučanj je osnovna vežba za noge koja ponajviše pogadja prednji deo butine i mišić kvadriceps.Ovu vežbu je najbolje izvoditi ispred stalka sa tegovima iz bezbednosnih razloga.Stavite šipku iza ramena tj. u nivou sa vrhovima ramena.Noge u širini ramena stopala malo otvorenija od paralelnog položaja.Neka vam ledja u svakom trenutku izvodjenja vežbe budu potpuno ispravljena.Udahnite i počnite da se polako spustate savijanjem kolena dok ustajete izdahnite.
iskorak napred bucicama

 

Iskorak napred bučicama
Stanite sa dve bučice u rukama sa strane.Ovo će biti vaš početni položaj.Napravite korak napred sa desnom nogom.Udahnite i savijte levu nogu i spustite levo koleno na pod.Koristeći uglavnom petu i stopala počnite da se vraćate u početni položaj istovremeno izdišući.Ponovite pokret prema programu treninga a zatim ponovite sa levom nogom u iskoraku.
vezbe za noge jeferson cucanj a
jefersonov cucanj b

 

Džefersonov čučanj.
Stanite sa nogama u širini ramena i dvoručnim tegom izmedju nogu.Podignite teg dok se potpuno ne ispravite dobro je da šake leve i desne ruke držite u suprotnom položaju.Teg spustajte skoro do poda ali ne i da dodiruje pod.Tokom izvodjenja vežbe ruke su potpuno opuštene one služe samo kao kuke koje drže šipku.
vezbe za noge 5vezbe za noge 5b

 

Iskorak na na klupu
Držeći bučice u rukama stanite ispred klupe,stanite desnom nogom na klupu,zatim se podignite i stavite i levu nogu na klupu.Spustite levu nogu,vratite se desnom nogom u početni položaj.Posle odredjenog broja ponavljanja ponovite sve s drugom nogom.Iskusniji mogu izvoditi ovu vežbu sa dvoručnim tegom i većim težinama.
vezbe za noge 6ta
vezbe za noge 6tb

 

Pehar čučanj.
Najvažnije za ovu vežbu koja pored kvadricepsa pogadja i gluteus i ramena je mnogo rašireniji položaj nogu u odnosu na običan čučanj.Noge treba raširiti više od širine ramenna a stopala malo otvoriti prema spolja.sa tegom koji držite ispod brade čučnite dok laktovima ne dodirnete kolena,malo zastanete pa se vratite u početni položaj.
vezbe za noge 8ta
vezbe za noge 8 tb

 

Ležeći pregibvežba za zadnju ložu
Nikad ne podižite veliku težinu time rizikujete da dobijete povredu zadnjeg dela ledja.
vezbe za noge 9tavezbe za noge 9 tb

 

Mrtvo dizanje jednom nogom,vežba za zadnju ložu i gluteus
Stopala jedno pored drugo držite u levoj ruci teg.Desnu nogu malo savijte u kolenu,nagnite se napred podižući desnu nogu.Glava i peta na desnoj nozi treba da formiraju pravu liniju,ledja potpuno ispravljena.Vratite se u početni položaj pa ponovite.posle potrebnog broja ponavljanja promenite noge.
vezbe za  listove 1avezbe za listove 1b

 

Podizanje na prste sa dvoručnim tegom.
Ovo je vežba koja najviše pogadja listove koji takodje veoma često bivaju zanemareni.Početnici mogu izvoditi ovu vežbu sa bučicama koje drže pored tela.U ovoj verziji s dvoručnim tegom zbog sigurnosti najbolje je izvodjenje vežbe raditi ispred stalka.Stanite na dasku tako da vam samo pete vire izvan daske.Podižite se isključivo na prstima.Ako imate probleme sa bolovima u ledjima ne bi trebalo da izvodite ovu vežbu.
vezbe za listove 2avezbe za listove 2b

 

Magarac vežba za listove.
Ovo je jedna stara pomalo zaboravljena vežba ali veoma veoma efikasna za razvijanje snažnih i masivnih listova.
Oslonite se šakama na nešto i podižite samo na prstima.
Vežbe za listove