Vežbe

Kako definisati mišiće

Ako vam je cilj da definiše mišićnu masu i ako vas zanima na koju ishranu teba da se naviknete kako bi to postigli , prvo što treba da znate je da na definisanje vaše mišićne mase direktan uticaj imaju proteini i ugljeni hidrati .

Namirnice bogate ugljenim hidratima se najviše trebaju unositi kroz obrok , pre treninga , velike fizičke aktivnosti i trošenja velike količine energije .
Ako u tom datom periodu dana ne obezbjedite organizmu dovoljnu količinu ugljenih hidrata , vaš organizam će trošiti rezerve i neće doći do formiranja mišićne mase , nego će doći do opadanja definicije . Ipak , sa unošenjem ugljenih hidrata ne treba preterivati i ne treba se unositi u periodu kada niste aktivni , jer u tom slučaju će se pretvoriti u masne naslaga , koje vi svakako želite izbeći .

Namirnice koje treba da unosite sa ciljem da obezbjedite idealnu količinu ugljenih hidrata su : hleb, žitarice , povrće obareno , pirinač i mesni proizvodi .

Uz ugljene hidrate neophodno je da se unosi i dovoljna količina proteina , koji se pri vežbanju i procesu definisanja mišićne mase , pretvaraju u mišiće .
Proteini treba da se unose tokom čitavog dana , i njih ima u namirnicama kao što su soja , crveno meso , pileće meso , jaja , pirinač i banane . U nabrojanim namirnicama u zavisnosti od potrebe i napredovanja u procesu za definisanje mišićne mase , možete dodati i odgovarajuće dodatke u ishrani koji su dostupni u apotekama , a za koje možete dobiti informaciju od svog trenera za vežbanje .

Pravilnom ishranom i treningom , za definisanje mišićne mase neophodan je u unos i odgovarajuće količine tečnosti , koja omogućava razgradnju proteina u organizmu , i koja doprinosi u njihovom procesu pretvaranja u mišiće . Uz ovakav režim ishrane treba striktno da se pridržavate celog procesa definisanja mišićne mase , kako bi se to desilo i održalo .