Vežbe

Vežbe za žene

Tradicionalno mišljenje da žena treba da bude samo domaćica i da je suludo da žene rade bilo kakve vežbe lagano nestaje sa naših prostora.Ženama je sve bitnije kako će izgledati i posle udaje i u četrdesetim pa i kasnije,gomile sala više niko ne želi a vežbe ne samo da dovode do boljeg izgleda tela žene nego i do boljeg zdravlja pa i raspoloženja.

Vežbe za žene

Podizanje kukova
Ova vežba cilja mišiće vašeg zadnjeg dela tela ali utiče i na stomak.Često su mišići gluteusa (zadnjice)slabi pa se žene vrhom karlice naginju napred.Ovo ne samo da stavlja stres na donji deo ledja već i izaziva da stomak štrči napred čak iako nemate mnogo masti na njemu.
Lezite na ledja savijenih kolena i sa stopalima ravno na podu.Zategnite trbušne mišiće i mišiće zadnjice,podignite kukove tako da telo formira pravu liniju od ramena do kolena.Pauza od 3-5 sekundi pa povratak u početni položaj.
vezbe za zene

Držanje težine na jednoj strani tela povećava napore za održanjem ravnoteže.rezultat:Vaši kukovi i stomak moraju da rade napornije a to će poboljšati držanje i što je još bolje sagoreti kalorije.

Držite bučice u desnoj ruci pored ramena,sa rukom savijenom.Iskoračite napred desnom nogom i spustite telo dok desno koleno savijate najmanje 90 stepeni a levo koleno skoro dodiruje pod.
Posle se odgurnite napred u početni položaj.Uradite 10 ponavljanja a zatim sve ponovite sa levom nogomdržeći teg u levoj ruci (slika ispod). vežbe za zene

Ova vežba cilja donju ložu i zadnjicu i pomaže eliminaciju disbalansa izmedju mišića nogu.
Uzmite par tegova za vežbanje i držite ih na distanci ispred bedra.noge raširite tako da stopala budu u širini ramena a kolena blago savijena.podignite jednu nogu sa poda.Bez promene savijte je u kolenu, držite ledja prirodno zaobljeno, savijte se u kukovima i spustite torzo dok ne bude gotovo paralelan sa podom.pauzirajte pa se vratite u početni položaj (slika ispod).
vežbe za žene
Vežba ispod pored toga što utiče na ramena i ledja takodje popravlja i držanje tela.
stanite sa par malih tegova za vežbanje sa stopalima u širini ramena.tegovi u potpuno opuštenim rukama sa dlanovima okrenutim jedan prema drugom.Bez savijanja ruku u laktovima,podignite ruke kao na slici dole.Zadržite podignute ruke nekoliko sekundi a onda ih vratite u početni položaj.Po 10 ponavljanja u tri serije.

Podizanje tegova sa jednom podignutom nogom uticaće na poboljšanje držanja i zatezanje mnogih sitnih mišića svuda na telu što nije slušaj kad istu vežbu radite na klasičan način sa obadve noge na podu.
Stanite na jednoj nozi dok drugu držite na klupi,stolici i sl.Ruke pored tela opuštene dlanovi sa tegovima okrenuti prema napred.Ponovite po deset puta menjajući noge (slika ispod).
vezbe za zene 1