Vežbe

Vezbe za skidanje sala sa stomaka

Koje vežbe su najbolje za skidanje sala sa stomaka ?

Većina ljudi veruje da  su najbolje vežbe za stomak one koje se koncentrišu uglavnom na  oblast stomaka i samim tim daju brže rezultate nego bilo koji drugi tip vežbi. Ovo je mit. Ne možete da izgubite salo sa stomaka samo radeći vežbe za stomak. Oni se koriste za izgradnju i jačanje trbušnih mišića a  ne da izgubite masti sa stomaka.Pored ovih vežbi obavezno morate da radite i kardio vežbe.

Koji je glavni razlog za nastanak stomačnog sala?

Zamislite svoj  stomak. Imate trbušne mišiće nad kojima imate debeli sloj sala. Kortizol je hormon koji je odgovoran za taloženje masti u regionu vašeg stomaka.Kortizol se luči zbog viška stresa. Ovo je jedan od glavnih razloga za taloženje masti u vašem stomačnom regionu. Postoje naravno i drugi razlozi kao što je svima poznat preterani unos kalorija.Trbučni mišići se u svakodnevnom životu prosečnog čoveka veoma malo koriste pa gube svoju elastičnost i opuštaju se, čime pod pritiskom creva stomak ispod samog sala postaje veći.Izvodjenjem vežbi mišići se zatežu,višak kalorija se sagoreva a efekti stresa nestaju!

Vežbe za skidanje sala sa stomaka

Trbušnjaci-najpoznatija vežba za trbušne mišiće…..pročitaj više

“Trbušni ples”-ova vežba naliči na trbušni ples,izdahnite sav vazduh iz pluća uvlačeći stomak koliko god možete,zatim udahnite i napumpajte stomak takodje koliko god možete.Ponavljajte što brže možete .Vežbu možete raditi bilo kada i bilo gde,stojeći,sedeći ili ležeći.Posle nekoliko nedelja važbanja vaši trbušni mišići će postati ponovo elastični.

Ruski tvist-sednite na pod ,uspravite trup i noge održavajući se u ovom položaju uz pomoć trbušnih mišića.Ruke sa loptom ispružene pravo napred.Trudite se da ledja i glavu držite pravo.Vežbu možete raditi sa loptom ili nekim drugim predmetom.Održavajući noge i ledja u početnom položaju zaokrenite ruke  ulevo kao na slici dole,zatim se okrenite udesno.Ponavljajte do petnaest puta.

vezbe za skidanje sala
Podizanje kukova-lezite na pod sa rukama pored tela,šake nadole.Podignite noge tako da sa telom budu pod uglom od 90 stepeni,prsti na nogama pravo prema plafonu.Bez oslanjanja na ruke podižite i spučtajte kukove i donji deo ledja.Do 20 ponavljanja slika dole.
vezbe za skidanje stomaka
V trbušnjaci-za izvodjenje ove vežbe lezite na ledja sa rukama pored tela.Podignite i ruke i noge sa poda,krenite da rukama dodirnete pete,u početku možda to nećete uspevati ali vežbajte kako možete dok ne ojačate mišiće.Spustite se ispravljajući se ali bez dodirivanja poda nogama ili ledjima.Ponovo krenite da dodirnete pete.Do 10 ponavljanja.Položaj do koga se spustate (početni položaj) možete da menjate pogadjajući razne mišiće,on može biti baš oblika slova V ili skoro dok ne dodirnete pod nogama ili ledjima.
vezbe za skidanje sala sa stomaka
Još jedan važan razlog za nastanak sala na stomaku je nedostatak fizičke aktivnosti kod savremenog čoveka.Ovo dovodi do smanjenja stope metabolizma u telu.Masti su jedan od glavnih izvora energije za naše telo i one se nalaze u telu za buduću upotrebu.Kako vreme prolazi, te masti se akumuliraju u telu u velikoj meri dovodeći do gojaznosti.Mišići u regionu stomaka su veoma fleksibilni i samim tim omogućavaju gomilanje velike količine stomačne masti.Pored gore pomenutih vežbi na ovom sajtu možete naći i mnoge druge vežbe za skidanje sala sa stomaka.Posebnu pažnju morate posvetiti kardio vežbama jer su one glavne za toplenje sala i bez njih vaš uspeh neće biti kompletan.