Vežbe

Vezbe za mrsavljenje kod kuće

Mnogi ljudi nemaju vremena ili iz nekog drugog razloga nemogu ili ne žele da idu u fitness centar ili teretanu.Vežbe za mršavljenje kod kuce mogu biti pravo rešenje, posebno ako ste na nekoj dijeti, jer dijete koje nisu praćene vezbama za mršavljenje nedaju prave rezultate.

Vežbe za mršavljenje kod kuće

Zagrejte se trčanjem u mestu u trajanju od 5 do 10 minuta.
vezbe za mrsavljenje kod kuce 1avezbe za mrsavljenje kod kuce 1b

 

 

 

 

 

 

 

Ove vežbe za mršavljenje kod kuće mogu da preoblikuju vaše trbušnjake, zadnjicu i noge u rekordnom roku.Prilikom njihovog izvodjenja se sagoreva dosta kalorija ali za pravilno u uspešno izvodjenje trebaće vam nekoliko dana učenja i sticanja neophodne kondicije.

Iz stojećeg stava kleknite oslonite se na ruke i napravite nekoliko koraka rukama sve dok ne dodjete u poziciju za izvodjenje skleka kao na slici.Uradite jedan sklek vratite se unazad praveći korake rukama.Iz klečećeg položaja skočite pravo uvis podižući ruke iznad glave.Sagnite se opet i sve ponovite.Prvi put uradite koliko puta možete a posle povećavajte do 15 puta u tri do četiri serije.

vezbe za mrsavljenje kod kuce 2arvezbe za mrsavljenje kod kuce 2br
Stanite sa stopalima u širini ramena, ruke sa strane.
Čučnite, savijajući laktove sa strane kako bi ruke došle ispred butina, dlanovi okrenuti jedan prema drugom.Legnite ledjima na pod valjajući sredinu leđa i potom gornji deo leđa zadržavajući poziciju stomaka, bradu ka grudima. (pazite na vrat.)
Korišćenjem zamaha,vratite se napred ustanite u početnu poziciju,a onda skočite uvis ispravljajući ruke prema plafonu.Ponovo čučnite i zavalite se unazad pa sve ponovite.
Do 15 ponavljanja.
vežbe za mrsavljenje kod kuce 3arvezbe za mrsavljenje kod kuce 3br
Stanite sa nogama u širini kukova, podignite savijenu desnu nogu iza vas a ruke raširite  iznad glave,sa dlanovima jedan prema drugom.Balansirajući na levoj nozi, čučnite ispružajući desnu nogu unazad,obe ruke na podu levo od leve noge(desno koleno savijeno 90 stepeni) .
Iz ovog položaja brzo se vratite na početak,pa ponovite zamenjujući noge.Ukupno 15 ponavljanja.

vezbe za mrsavljenje kod kuce 4arvezbe za mrsavljenje kod kuce 4br
Iz položaja kao za izvodjenje sklekova, iskorak desnom nogom napred ka desnoj ruci.
Balansirajući na rukama,naizmenično pribižavajte i udaljavajte desnu pa levu nogu praveći makazice u vazduhu.
Naizmenično menjajte noge dok se ne umorite.
vežbe za mršavljenje kod kuće
Lezite na pod ledjno noge sastavljene ruke poluraširene,dlanovi nadole.Savijte desno koleno ,stopala ravno a leva noga ispružena.Podignite desnu ruku prema plafonu oslonite se na levu ruku na podu, dlanom nadole.
Zadržavajući desnu ruku ispruženu, pritisnite levom rukom i podignite telo sa poda,istovremeno podižući i ispruženu levu nogu(oslanjate se na desno stopalo).Spustite se pa opet podignite u trajanju od 30 sekundi.Promenite noge.

Za bolje rezultate dobro bi došla još neka kardio vežba…..kardio vežbe