Vežbe

Vežbe za dupe

Ukoliko imate višak kilograma i salo najbolje i najefikasnije vezbe za dupe su kardio vežbe poput vožnje bicikla,brzog,hodanja i trčanja jer bez ovih vežbi nije moguće efikasno skinuti masne naslage koje prekrivaju mišiće.Da biste imale lepo dupe za toniranje i definiciju jako su dobre sledeće vežbe koje možete raditi sa kardio vežbama.Naravno iako ste vitki i nemate problema sa salom i celulitom ove vežbe vam mogu pomoći da imate savršeno dupe.

Vezbe za dupe

vezbe za dupe
Lezite na stomak  na platformu (stolicu,sto) koja je dovoljno visoka.Neka noge vise i ruke vise  ispred vas ili se napred oslonite na, podlaktice.Ukrstite vaše noge kao na slici i podignite ih sa poda  iz kukova  za tridesetak santimetara u odnosu na glavu ili malo više.Držite nekoliko sekundi a, onda niže u početni položaj.
Ponovite 10 puta u 3 serije.

vežbe za dupeLezite na pod sa kolenima savijenim 90 stepeni, stopala na podu.Obadve ruke sa strane,sa dlanovima na dole.
Ispružite levu nogu držeći je pet centimetara iznad poda. Angažujući gluteus i druge mišiće zadnjice podignite kukove ka plafonu, držeći gornji deo leđa na podu.Ispružena noga prati telo i podiže se.
Držite nekoliko sekundi,a onda spustite kukove.Ponoviti  8 puta, pa zameniti noge  i ponoviti ponovo.

vezbe za dupe 3Stanite sa stopalima u širini ramena, prsti pravo napred. Savijte kolena za 90 stepeni u čučanj, laktovi savijeni sa strane.
Spustanje težine i održavanje ravnoteže preko pete,mali korak napred pet santimetara sa desnom nogom, a zatim isto sa levom nogom.
Boravak u istoj poziciji nekoliko sekundi zatim… korak unazad sa desnom nogom,pa zatim levom nogu.Ustanite. Ponovite 8 do 10 puta ukupno.vezbe za dupe 4Stanite sa nogama u širini kukova. Postavite desno stopalo napred i savijte kolena za  iskorak(kao na slici iznad).laktovi u poziciji trkača.
Skočite brzo zamenjujući pozicije nogu (i ruke zamenjuju pozicije istovremeno kad i noge).Sada iz pozicije kada vam je levo stopalo ispred poskočite i zamenite noge tako da se vratite u poziciju kao na slici. možete raditi i više od 10 ponavljanja kad steknete dovoljno kondicije.Nastavak

 Kardio vežbe