Vežbe

Najbolje vežbe za celulit

Danas oko 85 % žena ima celulit  i potpuno je pogrešno mišljenje da se on javlja samo kod žena sa viškom kilograma.

Celulit nastaje kada masne ćelije prodru kroz oslabljene delove vezivnog tkiva odvajajući normalne masti od dermisa (srednjeg sloja kože) i tako ostaju ispod površine kože pričinjavajući jako ružan vizuelni utisak.

Celulit nastaje zbog tri razloga:

1. Hormoni

2. Genetika

3. Način života

Najbolji način da se spreči širenje i pojava celulita je ječanje vezivnih tkiva vežbanjem.Ako živite bez ikakvih fizičkih vežbi i opterećenja vaša vezivna tkiva će jako oslabiti i pojaviće se celulit.

Najbolje vezbe za celulit su one tokom kojih se značajno podstiče cirkulacija i ubrzava puls a to su kardio vežbe.Medju njima posebno one vežbe koje ciljaju mesta na kojima se celulit nalazi ili najčešće pojavljuje: preskakanje konopca,trčanje,brzo hodanje,vežba sa obručem oko stomaka i vožnja bicikla bi trebalo da budu deo vašeg programa za borbu protiv celulita.

Radite neku od ovih kardio vežbi tri puta nedeljno u trajanju od po 30 minuta a tome dodajte i vežbe koje možete videti dole.Za mesec dana bi rezultati trebalo da budu primetni.

Stanite sa nogama u širini kukova, ruke sa strane,držećibučice srednje težine u svakoj ruci.Iskoračite iza vas sa desnom nogom, savijajućioba kolena dok leva butina nebude sa levom potkolenicom pod uglom od 90 stepeni.
Zastanite nekoliko sekundi pa se vratite u početni položaj i ponovite.12 do 15 ponavljanja; sa obadve noge.

najbolje vezbe za celulit 1

Stanite sa nogama u širini kukova, kolena blago savijena, držeći bušice u svakoj ruci sa dlanovima okrenutim ka telu.
Polako se savijte unapred, zategnite gluteus iza vas, zadržavajući kolena blago savijena.Savijte se što više unapred bez velikog savijanja kolena.
Od 8 do 10 ponavljanja. najbolje vezbe za celulit 3

Stanite na stepenice,platformu ili neku improvizaciju  tako da pete oba stopala vise preko ivice .Polako se podignite na prstima a onda zastanite nekoliko sekundi pre nego se lagano spustite tako da pete vise ispod nivoa prstiju.
Od 8 do 10 ponavljanja.
Izazov: podizanje na jednoj nozi.

Vežite elastičnu traku,lastiš ili neku tkaninu oko gležnjevaKolena savijena oko 45 stepeni.Korak desnom nogom nekoliko centimetara udesno, a zatim levim stopalom.Potrebno je oko 12 do 15 koraka pa promena  smera. Ponovite menjajući smer.

najbolje vezbe za celulit 5Vežbe za celulit